Ζεστή Κουνουπιδοσαλάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε σε μπουκιές το κουνουπίδι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε το κουνουπίδι σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 5-7 λεπτά και μόλις πάρει χρώμα το γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ στύβουμε τα εσπεριδοειδή, ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα, ολοκληρώνοντας τη βινεγκρέτ μας με το ελαιόλαδο.
  4. Σε ζεσταμένο τηγάνι, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ζεσταίνουμε χωρίς να τους κάψουμε.
  5. Χοντροκόβουμε τους ψημένους ξηρούς καρπούς και τους προσθέτουμε στη βινεγκρέτ μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας.
  6. Στο μπολ της βινεγκρέτ προσθέτουμε ψιλοκομμένο ραντίτσιο και σταφίδες, καθώς και το μήλο αφού το τρίψω σε χοντρό τρίφτη.
  7. Μόλις είναι έτοιμο το κουνουπίδι, το αναμειγνύω μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μου και σερβίρω με λίγο ψημένο ψωμί.